AMSTERDAM - Niet alleen NEC blijkt gisteravond genekt door collectieve buikloop, ook bij NAC Breda liepen enkele spelers voor en na het duel met Heracles Almelo veelvuldig naar het toilet. “Wij moesten ook poepen voor de wedstrijd,” vertelt aanvaller Leonardo aan NUsport.

“Het was niet normaal. Ik zat rustig in de voorbereiding en ineens moest ik naar het toilet. Ik dacht dat ik alles kwijt was, maar toen ik op de massagetafel lag, zei ik: ‘sorry masseur maar ik wéér’.''

''Ik denk dat ik voor de wedstrijd wel vijf keer ben geweest. Je wilt natuurlijk niet dat je tijdens de wedstrijd moet, zoals laatst bij Kees Luijckx gebeurde. Het was druk voor de pot, want ook Matthew Amoah, Donny Gorter en volgens mij nog een paar jongens moesten veel naar de wc.”

Spaghetti

Volgens Leonardo had de NAC-selectie vooraf niets raars gegeten. “Gewoon goede spaghetti. Het is heel raar, volgens mij zit er iets in de lucht. In ieder geval zit het nu in het toilet van Heracles. Degene die dat schoon moet maken, krijgt een zware dag.”

NAC heeft na een goede serie de laatste drie duels verloren. De nederlaag van gisteravond tegen Heracles Almelo (4-1) kwam voor Leonardo onverwacht.

“De eerste minuten waren we lekker aan het tikken, ik dacht: we gaan hier ruim winnen. Maar opeens lagen er drie doelpunten achter Jelle ten Rouwelaar. In de tweede helft hebben we nog iets geprobeerd met vier aanvallers, maar het lukte net niet meer.”

Beste voorhoede

De Braziliaan vreest niet voor een vrije val. “We krijgen De Graafschap thuis, die moeten we winnen. Daarna hebben we een zwaar programma, maar we krijgen ook spelers als Rob Penders en Anthony Lurling terug. Met die laatste erbij hebben wij één van de beste voorhoedes van Nederland. Als mensen dat niet geloven, moeten wij het tegendeel bewijzen.”

Leonardo is vastberaden om de laatste duels voor de winterstop zijn klasse te tonen. Daar kwam het dit seizoen, onder andere door een ruzie met interim-trainer John Karelse, nog amper van.

“Er is veel gebeurd. Daar wil ik niet meer over praten. Mijn hoofd is nu leeg. Voor mij is dat belangrijk om te presteren. Tegen Heracles benaderde ik mijn oude niveau. Tegen De Graafschap wil ik nog beter spelen.”