AMSTERDAM - Bij het Club Brugge van trainer Adrie Koster blijven de prestaties dit seizoen ver achter bij de verwachtingen. Na de nederlaag van afgelopen weekeinde bij Lokeren (1-0), heeft het bestuur dinsdag ingegrepen.

Niet de Nederlandse coach, maar de spelers worden aangepakt. De clubleiding verwijt een aantal van hen laakbaar gedrag.

Aanvaller Nabil Dirar is voor de tweede keer dit seizoen naar de B-kern verbannen. Hij moet net als Ivan Perisic en Vadis Odjidja een boete betalen.

Dirar maakte tegen Lokeren een keiharde overtreding, waarbij hij geluk had dat tegenstander Tiko geen been brak. Dirar, die aan rood ontsnapte, bood na afloop direct zijn excuses aan.

Vanwege zijn gedrag tijdens de nabespreking op maandag, werd hij desondanks uit de selectie gezet. ''Soms kan je te ver gaan'', zegt Koster daarover tegen Sporza.

Weerbarstig

De voormalige trainer van onder meer Ajax en RKC Waalwijk heeft grote moeite zijn weerbarstige spelersgroep in het gareel te houden. Dit leidde tot veel onnodig puntenverlies waardoor Club na twaalf duels slechts achtste staat.

''We hebben de zaken duidelijk gesteld'', licht manager Luc Devroe toe. ''Het was ook niet voor het eerst dit seizoen dat we teleurgesteld waren in onze ploeg."

"Voorzitter Pol Jonckheere heeft de spelers dan ook uitdrukkelijk op hun plichten gewezen. En we tillen ook zwaar aan het gebrek aan respect voor de fans, zowel tijdens als na de wedstrijd.''

Standard

Het functioneren van Koster lijkt niet direct ter discussie te staan. Dat wordt anders als deze week geen goede resultaten worden geboekt.

Woensdag wacht een bekertreffen met tweedeklasser Lommel United, zondag in eigen huis de competitiekraker tegen Standard Luik.