EINDHOVEN - Jonathan Reis scoorde zes goals in de laatste drie competitieduels van PSV. Toch zijn ze er bij PSV nog niet gerust op dat het helemaal goed komt met de speler die begin 2010 ontslagen werd na cocaïnegebruik.

"Garanties heb je nooit", zegt Marcel Brands, technisch manager van PSV, in het nieuwe NUsport-magazine.

Reis die een aantal maanden in een Braziliaanse afkickkliniek verbleef, wordt sinds zijn terugkeer deze zomer intensief begeleid door drie specialisten. Dat ging in eerste instantie zo goed, dat PSV de teugels een maand geleden wat liet vieren.

Boete

De Braziliaan, die sinds zijn terugkeer in een gastgezin verblijft, mocht enkele nachtjes bij zijn land- en teamgenoot Cássio Ramos slapen.

Juist toen werd hij om half vijf 's nachts in zijn auto aangehouden in Weert. Hij bleek als beginnend bestuurder zeven keer meer alcohol in zijn bloed te hebben dan toegestaan.

Reis kreeg een forse boete en wordt sindsdien weer strakker gehouden. Het helpt, blijkt uit zijn prestaties. De spits maakte in de laatste drie competitieduels (VVV, Willem II en Feyenoord) zes treffers.

Vrijheid

Toch wil PSV hem snel weer vrijer laten. "Tot de winterstop doen we er alles aan om de mens en vooral de voetballer Reis op de rails te krijgen", vervolgt Brands.

"Daarna zullen we hem toch vrijheid meer moeten geven. We kunnen hem moeilijk vastbinden, het moet uit hemzelf komen. Laten we hopen dat het goed gaat. Het is een fantastische voetballer en een leuke gozer."

Brands is één van de personen die in het nieuwe NUsport-magazine zijn licht laat schijnen over de situatie van Jonathan Reis. Ook sportpsychiater en verslavingsdeskundige Bram Bakker, Sef Vergoossen, Jan Reker, Piet de Visser en oud-schaatser Jan Ykema komen aan het woord over de Braziliaan.