AMSTERDAM – Volgens Liverpool-keeper Pepe Riena is de hele ploeg er verantwoordelijk voor dat Fernando Torres een moeizaam seizoen doormaakt. “Hij kan het ook niet alleen.”

De spits scoorde zondag tegen Blackburn Rovers (2-1 zege) pas zijn tweede competitiegoal in deze jaargang. Het achterblijven van doelpunten in combinatie met de dramatische prestaties van de club, komen de Spanjaard op een hoop kritiek te staan. Volgens Reina onterecht.

Niet goed ondersteund

“We hebben hem ook niet goed ondersteund, zeker in de laatste weken niet. Hij is niet in staat geweest iets te doen. We weten dat hij wedstrijden kan beslissen. We moeten hem de juiste aanvoer leveren”, zegt de doelman tegenover The Guardian.

Reina maakt de vergelijking met David Villa, die sinds zijn transfer van Valencia naar FC Barcelona ook nog niet zijn oude niveau heeft gehaald. “Ze zijn beiden geweldige spelers, maar als spitsen niet tot scoren komen is men teleurgesteld in ze. Dat is niet eerlijk.”

Kan weer bouwen

De goalie denkt dat de belangrijke goal die Torres zondag maakte de ommekeer in zal leiden. “Spitsen spelen om te scoren. En dan het liefst de winnende treffer, zoals Fernando deed tegen Blackburn. Hij kan eindelijk weer bouwen om de oude Fernando te worden.”