AMSTERDAM – Bayern München hoopt de goede resultaten van de afgelopen week een vervolg te geven, te beginnen dinsdag thuis tegen Werder Bremen. Volgens coach Louis van Gaal kan de uitslag van het duel in de strijd om de DFB Pokal van grote invloed zijn op het vervolg van het seizoen.

“Het is de dood of de gladiolen. Als we deze fase met veel blessures overleven en nog alles open ligt – Bundesliga, Champions League en de DFB Pokal – dan hebben we nog steeds de kans om alles te winnen”, zegt de Nederlander op de clubsite.

Lastige opgave

Van Gaal blikt met veel plezier terug op de vorige keer dat hij het in de beker met zijn ploeg opnam tegen Bremen. In de finale van 2010 werd in Berlijn met 4-0 gewonnen. “Dat was een van onze beste wedstrijden."

Of het dinsdag een herhaling van zetten wordt, is gezien de vele blessurers waar de club mee te maken heeft nog maar de vraag. Toch wil de coach zich daar niet achter verschuilen. “Het is een lastige opgave, maar ook dit team is sterk genoeg om Bremen uit te schakelen.”

Blij met punten

Van Gaal put moed uit de resultaten in de laatste wedstrijden. In de competitie werd Hannover ’96 met 3-0 verslagen en speelde de ploeg gelijk bij HSV (0-0). Midweeks was Bayern in de Champions League bovendien met 3-2 te sterk voor het Roemeense CFR Cluj.

“Ik ben zeer blij dat we met deze ploeg zeven punten uit de laatste drie duels haalden. Ondanks alle blessures kunnen we nog altijd alle prijzen pakken.”