AMSTERDAM - De tweede nederlaag van het Turkse voetbalelftal in de EK-kwalificatie is hard aangekomen in Turkije. De kranten spreken na de blamage tegen Azerbeidzjan (1-0 verlies) van een schande en schuiven de schuld vooral af op bondscoach Guus Hiddink. ''Er moeten nu harde maatregelen genomen worden."

Het salaris van de geboren Achterhoeker wordt in elke krant genoemd. ''Hij heeft zeven miljoen euro binnengehaald en dan krijgen we dit! Met óns geld maakt hij ons ten schande", schrijft Milliyet.

''Er moeten nu harde maatregelen genomen worden", brengt Sabah. ''De eerste is Hiddink. Contract of geen contract, doorgaan met hem betekent meer schande voor het Turkse voetbal."

'Leid ons niet om tuin'

Fotomaç vindt dat Hiddink niet genoeg betrokken is bij het team. ''Leid ons niet om de tuin. Als je echt een team voor de toekomst wil creëren, werk dan niet met de lijst van Oguz Çetin", doelt de krant op de assistent-trainer van Hiddink.

Overigens stellen de meeste kranten ook het optreden van de spelers aan de kaak en worden de bestuurders die Hiddink aanstelden bekritiseerd.

Turkije staat na vier wedstrijden derde in groep A achter Duitsland en Oostenrijk. De start was met twee overwinningen (Kazachstan 0-3 en België 3-2) veelbelovend, maar na nederlagen tegen Duitsland (3-0) en Azerbeidzjan zijn de kansen op plaatsing voor Euro 2012 gedaald.