AMSTERDAM - Bayern München overweegt om de Nederlandse spelers Arjen Robben en Mark van Bommel voorlopig niet meer beschikbaar te stellen voor het Nederlands elftal.

Dat zegt de president van de club Uli Hoeness naar aanleiding van de blessure die Van Bommel opliep in de EK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Zweden.

Een uitgebreide test uitgevoerd door de clubarts van Bayern wees woensdag uit dat de middenvelder minimaal twee wedstrijden aan de kant moet blijven in de Bundesliga.

"Zo kan het niet langer met de KNVB. Als ze bij de bond het woord 'oorlogsverklaring' in de mond nemen, dan kan men die krijgen ook. Wat er in Nederland gebeurt, is van een ongekende brutaliteit. Dat accepteren we niet meer”, aldus Hoeness in De Telegraaf.

Conflict

Bayern München lag al in conflict met de Nederlandse voetbalbond naar aanleiding van de ernstige blessure waarmee Robben terugkeerde van het WK in Zuid-Afrika. Daar komt nu de blessure van Mark van Bommel bij.

"Wij moeten nu met andere middelen gaan aanvallen. We staan een speler eenvoudigweg niet meer af. Dat heeft weliswaar de consequentie dat we hem in de week daarna ook bij de club niet kunnen opstellen, maar dat is dan jammer. Als een speler straks ook maar het kleinste pijntje heeft, blijft hij even thuis”, stelt de Bayern-preses.

Vertrouwen

Hoeness liet weten alle vertrouwen te hebben in een voor Bayern München goede afloop van de zaak Arjen Robben. "Met alle geweld zullen we ons recht halen. De KNVB heeft na onze laatste ontmoeting niets meer laten horen. Het wordt tijd dat er boter bij de vis wordt gedaan. Maar Bayern interesseert hen gewoon niks."