SKOPJE - Bondscoach Dick Advocaat heeft dinsdagavond met Rusland opnieuw gewonnen. De Russen waren in Skopje met 1-0 te sterk voor Macedonië.

Alexander Kerzjakov maakte in de achtste minuut het doelpunt. Ilco Naumoski miste namens de thuisploeg in de 73e minuut een strafschop.

Met negen punten uit vier wedstrijden greep Rusland, dat vrijdag Ierland met 3-2 versloeg, de leiding in groep B van het EK-kwalificatietoernooi.

Advocaat profiteerde van het gelijkspel in de wedstrijd tussen de concurrenten Slowakije en Ierland (1-1). Beide landen hebben zeven punten.

Portugal

Portugal keert terug in de race om een ticket voor het EK. De ploeg haalde uit de eerste twee kwalificatieduels slechts één punt (4-4 tegen Cyprus en een 1-0 nederlaag in Noorwegen), maar wist na de zege van vrijdag op Denemarken (3-1) dinsdag ook te winnen van IJsland: 1-3.

Op IJsland was het de aanvaller van Real Madrid die zijn ploeg op het goede spoor zette door al na drie minuten doel te treffen.

Een kwartier later bracht Heidar Helguson de partijen echter weer naast elkaar. Raul Meireles en Helder Postiga bezorgden de Zuid-Europeanen uiteindelijk alsnog de zege.

Tweede plaats

Portugal klimt door de zege naar de tweede plaats in groep H. De ploeg heeft zeven punten en staat daarmee twee punten achter het nog ongeslagen Noorwegen, dat overigens ook nog een wedstrijd minder speelde.

Denemarken volgt op plek drie met zes punten. Ook de ploeg van bondscoach Morten Olsen heeft een duel minder gespeeld in vergelijking met Portugal.