GENOA - Het EK-kwalificatieduel tussen Italië en Servië is dinsdagavond in Genoa na amper zeven minuten gestaakt. De Schotse arbiter Craig Thomson moest de wedstrijd afblazen, omdat Servische fans vuurwerk bleven gooien naar het veld en naar vakken met Italiaanse supporters.

Een vuurpijl leek de Italiaanse doelman Emiliano Viviano te raken. Daarna legde de scheidsrechter de wedstrijd stil.

Na ampel beraad werd besloten om het duel niet meer te hervatten.

De wedstrijd begon al een half uur later wegens rellen. Supporters van het bezoekende land gooiden vuurwerk in het thuisvak en op het veld en klommen in een veiligheidsnet.

Brandweer

De spelers van beide elftallen stonden op dat moment al klaar voor de volksliederen. Maar doordat de politie, de brandweer en enkele stewards het uitvak nog niet rustig hadden gekregen, werd besloten de aftrap uit te stellen en de spelers weer naar binnen te sturen.

De ME moest er zelfs aan te pas komen om de Servische fans te scheiden van de Italianen. Uiteindelijk waren het de spelers van Servië die hun aanhang rustig kregen, waarna er eindelijk afgetrapt kon worden.

Na zeven minuten was het duel echter alweer gedaan en verlieten beide ploegen opnieuw het veld.

Spanje

In Glasgow heeft Europees en wereldkampioen Spanje heeft dinsdag het EK-kwalificatieduel met Schotland maar nipt gewonnen: 2-3.

Invaller Fernando Llorente was de gevierde man bij de Spanjaarden. Koud in het veld maakte hij in de 79e minuut het beslissende doelpunt. Schotland had daarvoor tot twee keer toe een achterstand ongedaan gemaakt.

Bij de tweede gelijkmaker kreeg het daarbij wel hulp van verdediger Gerard Piqué die de bal in eigen doel tikte. De derde goal van Spanje was Schotland echter te veel.

Tsjechië

Door de overwinning blijft Spanje de koploper in groep I. De ploeg speelde drie duels en won evenzoveel keer. Tsjechië (2-0 tegen Liechtenstein) staat met drie punten minder op de tweede plaats. Schotland zag het gat met Spanje door de nederlaag oplopen tot vijf punten.