AMSTERDAM - De Zweedse bondscoach Erik Hamrén verwacht dat zijn elftal dinsdag gelijkwaardig zal zijn aan Oranje. Dat zei Hamrén maandag in de aanloop naar het EK-kwalificatieduel in Amsterdam.

''We moeten niet vergeten dat Nederland de nummer twee is van het afgelopen WK.

En gezien de resultaten van de afgelopen twee jaar kun je alleen maar stellen dat ze goed voetbal spelen en favoriet zijn'', aldus de trainer. ''Wij kunnen Nederland verslaan, maar dan moeten we wel top zijn.''

Hamrén vindt niet dat Nederland onnodig hard en fysiek speelt. ''Er wordt te lang doorgezeurd over één wedstrijd'', doelde de bondscoach op de WK-finale tegen Spanje. ''Nederland speelt goed voetbal. Daar hebben we respect voor, maar geen angst.''

Majstorovic

Verdediger Daniel Majstorovic is blij voor even in Nederland terug te zijn. Hij kijkt uit naar de ontmoeting met onder andere Klaas-Jan Huntelaar.

''Ik heb vaker tegen hem gespeeld. Hij is een geslepen spits die je altijd in de gaten moet houden", zei de oud-speler van FC Twente maandag over het EK-kwalificatieduel met Nederland.

Voorbereiding

''Wij hebben ons rustig op de wedstrijd van dinsdag kunnen voorbereiden", meende de huidige speler van Celtic.

''En uiteraard is het voor ons een voordeel dat wij tussendoor niet moesten afreizen voor een ander duel."

Zweden bivakkeert al sinds donderdag in Amsterdam, terwijl Nederland op en neer ging naar Moldavië. ''Dat zou het verschil misschien wel kunnen maken."

Zweden is net als Nederland nog ongeslagen na overwinningen op Hongarije en San Marino.

Bekijk de video