ROTTERDAM - Bas Dost hoopt dinsdag in Kiev op een hoofdrol bij Jong Oranje, dat in de play-off met Oekraïne om een EK-ticket moet proberen een 3-1 achterstand weg te werken.

Zaterdagavond viel de 21-jarige spits van SC Heerenveen pas na 76 minuten in tegen de Oost-Europeanen, waarna de formatie van bondscoach Cor Pot direct aan dreiging won en zijn enige doelpunt maakte.

“Het ging wel lekker,” beaamt Dost tegenover NUsport. “Ik heb veel kopduels gewonnen. Hopelijk krijg ik dinsdag langer de tijd om iets voor het team te betekenen.”

Strijdlust

Dost stelt dat Jong Oranje in Oekraïne nog altijd een kans maakt om het EK in Denemarken te bereiken. “De reis was toch al geboekt, dus laten we dan ook maar gaan,” grijnst hij.

“Maar even zonder dollen: ik denk dat er best nog iets te halen valt voor ons. Als we eerst eens goed naar onszelf kijken, tenminste. De strijdlust in ons team was zaterdag niet voor honderd procent aanwezig.''

''Gezien de tweede helft hadden we er nog eentje bij kunnen maken, maar aan de andere kant mogen we niet klagen dat we er maar drie tegen hebben gekregen. Het had allemaal nog veel erger kunnen zijn.”

Waardeloos

De spits wil niet spreken van onderschatting. “We hebben gewoon niet ons normale niveau gehaald en waren niet scherp genoeg in de dekking. Dat we binnen zeven minuten met 2-0 achterstonden en dinsdag met drie doelpunten verschil moeten winnen om het EK nog te halen is waardeloos. Onbegrijpelijk eigenlijk.''

''Maar niets is onmogelijk. Als we dinsdag laten zien wat we kunnen, kunnen we zomaar drie of vier keer scoren.”