MUNCHEN - Hoewel coach Louis van Gaal de moed er nog probeert in te houden, maakt doelman Hans-Jörg Butt zich grote zorgen over Bayern München.

''De situatie is dramatisch'', zei de keeper zondag in de Duitse krant Bild. ''We moeten nu echt oplossingen gaan vinden en wel heel snel. We moeten echt onze wedstrijden gaan winnen''.

Bayern München won afgelopen seizoen de titel, de beker en haalde de finale van de Champions League. Dit seizoen loopt het zonder de geblesseerde Arjen Robben nog niet echt met de mannen van Van Gaal.

De ploeg verloor de laatste twee competitiewedstrijden en haalde slechts acht punten in de eerste zeven duels. De achterstand op de verrassende leider Mainz is al dertien punten.

Lastig

''Ik geloof dat we de situatie nog niet echt onder ogen hebben gezien. Maar iedereen moet er alles aan gaan doen en de goede vorm weer te vinden. Niemand kan op dit moment tevreden zijn. Ik ook niet'', aldus Butt.

Hij gelooft nog wel dat Bayern München weer kampioen kan worden. ''Het seizoen is nog relatief jong. Maar het zal nog lastiger worden dan vorig seizoen. Toen stonden we maximaal acht punten achter.''