AMSTERDAM - Liverpool-voorzitter Martin Broughton sluit de mogelijkheid niet uit dat zijn club volgende week failliet wordt verklaard. In dat geval moeten ‘The Reds’ zeer waarschijnlijk negen punten inleveren.

Broughton ligt met de Amerikaanse eigenaars Tom Hicks en George Gillett in de clinch over de verkoop van Liverpool aan New England Sports Ventures.

Hicks en Gillett proberen de deal via een rechtsgang te blokkeren omdat ze ontevreden zijn over de prijs van 343 miljoen euro.

Schuldenlast

Haast is geboden, want de Royal Bank of Scotland eist voor 15 oktober een bedrag van 320 miljoen euro van Kop Holdings, de moedermaatschappij van Hicks en Gillett die Liverpool in handen heeft en kampt met een schuldenlast.

“De kans op een faillissement is aanwezig”, erkent Broughton in The Daily Telegraph. “Doordat we afgelopen week het bod van New England hebben geaccepteerd is die kans wel geslonken.”

Rechter

De rechter beslist dinsdag over de overname. “We moeten ten koste van alles voorkomen dat we failliet worden verklaard”, aldus Broughton. “Dat zou de waarde van de club geen goed doen. Puntenaftrek is catastrofaal.”

Mondt de juridische strijd uit in het nadeel van Hicks en Gillett, dan kan de transactie snel worden afgerond. Het antecedentenonderzoek naar de beoogde nieuwe directeuren John Henry en Tim Werner door de Premier League leverde geen bijzonderheden op.

New England Sports Ventures (NESV) is een investeerdermaatschappij uit de Verenigde Staten. NESV heeft al een honkbalclub in handen: de Boston Red Sox.