EINDHOVEN - De 18-jarige doelman Benjamin van Leer is de opvallendste naam in de selectie van PSV, die woensdagmorgen naar Oekraïne vertrok. Daar wacht donderdagavond de ontmoeting in de Europa League met FC Metalist Charkov.

De jonge doelman is voor de eerste keer opgenomen in de selectie van PSV.

Van Leer is derde doelman na Andreas Isaksson en Cassio Ramos, omdat Jeroen Zoet door een knieblessure enkele weken uit de roulatie is.

Maandagavond verdedigde Van Leer nog het doel van Jong PSV in de uitwedstrijd tegen Jong AZ (4-3-overwinning).

Reis

De Braziliaanse aanvaller Jonathan Reis maakt eveneens deel uit van de groep van 21 spelers die naar Oekraïne zijn afgereisd.

Het Braziliaanse talent werd eerder deze maand, tien uur voor de wedstrijd tegen Roda JC, aangehouden wegens het rijden onder invloed.

Sportieve consequenties

Reis kwam er bij PSV met een boete vanaf, sportieve consequenties had zijn fout volgens de clubleiding niet. Wel werd de Braziliaan bij de wedstrijden tegen Roda JC, Sparta en FC Groningen buiten de selectie gelaten.

Stanislav Manolev is niet mee naar Charkov. De verdediger ondervindt te veel hinder van de liesblessure die hem ook afgelopen week tegen FC Groningen en Sparta ook aan de kant hield.