AMSTERDAM - Werder Bremen heeft met 3-2 gewonnen van Hamburger SV. In de 93e Nordderby in de Bundesliga kwam thuisploeg Werder Bremen voor rust op 2-0, maar HSV kwam mede via een doelpunt van Ruud van Nistelrooij terug. In de slotfase greep Werder alsnog de zege.

In Bremen was de thuisploeg voor rust de betere in de topper tegen HSV. Toch kwam het pas na 25 minuten met een gelukje op voorsprong.

Guy Demel blokkeerde een voorzet van Marko Marin maar half, waarna de bal over de verraste HSV-doelman Frank Rost vloog. Drie minuten later was het al 2-0. Nu scoorde Hugo Almeida.

Aansluitingstreffer

Al voor rust werkte HSV hard om de aansluitingstreffer te maken, maar die kwam pas een kwartier in de tweede helft toen Van Nistelrooij door Ze Roberto bediend werd.

'Van the Man' hakte de bal via de rug van de meegegleden Per Mertesacker binnen. Ook nu volgde snel nog een goal. Jonathan Pitroipa schoot van de rand van het zestienmetergebied kruislings in.

Kansen

Daarna gingen beide ploegen op zoek naar de zege en die werd gevonden door de thuisploeg. Almeida schoot in de 85e minuut zijn tweede van de avond binnen.

Daarna kreeg HSV via Van Nistelrooij en Joris Mathijsen nog goede kansen op de gelijkmaker.

Harakiri

''Het is een slechte week voor ons. Als je terugkomt van een 2-0-achterstand mag je geen harakiri spelen", refereerde aanvoerder Heiko Westermann aan de term die Japanse samurai gebruiken voor zelfmoord.

Trainer Armin Veh was ook teleurgesteld: ''We geven veel te eenvoudig doelpunten weg."