AMSTERDAM – FC Volendam is door een zege op Fortuna Sittard gestegen naar de gedeelde eerste plaats in de Jupiler League. Het elftal van coach Gert Kruys was op bezoek in Zuid-Limburg met 1-2 te sterk.

Volendam kwam na zeventien minuten verrassend op achterstand tegen de hekkensluiter door een goal van Mo Riyani.

De Noord-Hollanders schrokken vervolgens wakker en draaiden de rollen in vier minuten tijd om via Dominique van Dijk en László Zsidai.

Met vijftien punten uit zeven wedstrijden staat Volendam naast koploper FC Zwolle, dat echter wel een wedstrijd minder speelde. Fortuna Sittard staat na zeven wedstrijden nog altijd één punt in de min.

RKC Waalwijk

RKC Waalwijk boekte op bezoek bij Go Ahead Eagles een overwinning. Donny de Groot en Derk Boerrigter brachten de Brabanders op een 2-0-voorsprong, waarna Go Ahead-speler Michal Janota vlak voor rust de achterstand verkleinde.

Een minuut na de pauze bracht RKC-spits Fred Benson de marge weer op twee, een tik die Go Ahead niet meer te boven kwam. RKC steeg dankzij de overwinning naar de vijfde plaats.

RBC Roosendaal

RBC boekte een ruime zege bij Telstar: 1-3. De Roosendalers klommen door de zege met tien punten naar de middenmoot.

Bij het duel tussen Almere City en FC Emmen vielen meer rode kaarten dan doelpunten. Almere beëindigde de wedstrijd die in 1-1 eindigde met negen spelers, Emmen met tien.