AMSTERDAM - Trainer Martin Jol moet in de aanloop van de uitwedstrijd van zaterdag tegen FC Twente twee belangrijke beslissingen nemen. Hij kiest op de linkerflank tussen Urby Emanuelson of Miralem Sulejmani. De coach koppelt op het middenveld Demy de Zeeuw of Rasmus Lindgren aan Eyong Enoh.

Jol gaf zondag tijdens de uitwedstrijd tegen Feyenoord de voorkeur aan Lindgren en Sulejmani. Hij was na afloop van de klassieker tevreden over het tweetal.

Hij wilde vrijdag niet zeggen of hij het duo ook tegen FC Twente een kans gunt. Wel vertelde hij dat Lindgren veel stabiliteit aan het middenveld van Ajax geeft.

Nederlands elftal

''Lindgren en Enoh lijken een beetje op het koppel Van Bommel en De Jong bij het Nederlands elftal'', zei hij. ''De Zeeuw is aanvallend weer iets sterker.''

Ajax moet het nog zonder Teemu Tainio en Mido stellen. Beide aanwinsten zijn niet fit genoeg om tegen de landskampioen te voetballen.

Afvallen

Tainio heeft nog last van een hamstringblessure. Mido is nog niet wedstrijdfit en moet ook nog enkele kilo's afvallen. ''Ik verwacht hem over een paar weken bij de groep'', zei trainer Jol over de spits uit Egypte.

Voor Mido, Nicolas Lodeiro, Kenneth Vermeer en Thimothée Atouba komt de wedstrijd tegen FC Twente ook nog te vroeg.