EINDHOVEN - PSV-aanvaller Jonathan Reis is in de nacht van zaterdag op zondag in zijn auto betrapt met te veel alcohol achter het stuur.

De 21-jarige Braziliaan blies op het politiebureau van Weert tijdens een ademanalyse 620 ug/l, bijna zeven keer zoveel als toegestaan.

De normale limiet is 220 ug/l, voor een beginnend bestuurder ligt de lat lager op 88 ug/l. Het rijbewijs van Reis is ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, zo meldt de politie van Limburg-Noord.

Reis was met zijn auto van Weert op weg naar Eindhoven toen hij staande werd gehouden bij een verkeerscontrole.

''Hij kon zich moeilijk verstaanbaar maken. Hij kon ook niet goed uitleggen waar hij naar toe moest. Daarom hebben ze hem meegenomen'', lichtte een zegsman van de Brabantse club maandagochtend toe.

Tribune

De Braziliaan mocht na zijn positieve alcoholtest naar huis. Reis zat aanvankelijk ook bij de wedstrijdselectie van negentien man voor het uitduel zondagmiddag met Roda JC (0-0). Hij moest de wedstrijd in Kerkrade evenwel van de tribune bekijken.

Reis werd eind januari bij PSV met onmiddellijke ingang ontslagen wegens cocaïnegebruik. Half juli keerde hij terug in Eindhoven nadat hij was afgekickt. De Zuid-Amerikaan ondertekende een eenjarig contract, met een optie voor nog eens drie seizoenen.

Sancties

Volgens de PSV-voorlichter traint Reis maandag gewoon mee met de A-selectie van PSV. Daarna heeft de jonge Zuid-Amerikaan een gesprek met trainer Fred Rutten.

De PSV-woordvoerder wilde maandag niet vooruitlopen op mogelijk nieuwe sancties tegen Reis, die dit seizoen vooralsnog als invaller fungeert.