AMSTERDAM - Als het aan bondscoach Bert van Marwijk ligt, is FC Twente-verdediger Douglas snel in het shirt van het Nederlands Elftal te bewonderen.

De oefenmeester van de WK-finalist is van plan op korte termijn van gedachten te wisselen met de 22-jarige Braziliaan, die al een aantal keer zinspeelde op naturalisatie.

"Dit speelt intern al langer dan veel mensen denken", vertelde Van Marwijk maandag aan Voetbal International. "Vorig jaar hadden we het binnen de technische staf al over Douglas. Toen heb ik de KNVB gevraagd eens te kijken hoe een eventuele naturalisatie tot stand zou kunnen komen."

"Daar bleef het toen bij, omdat ik vind dat een dergelijke wens in eerste instantie bij de speler zelf vandaan moet komen", stelt de bondscoach.

Duidelijkheid

Van Marwijk is blij dat de lange verdediger zelf zijn interesse kenbaar heeft gemaakt. "Nu duidelijk is dat Douglas graag voor het Nederlands elftal wil uitkomen, hebben we de zaak serieus in beweging gezet. Ik hoop hem binnenkort te spreken."

"Ik vind hem een jonge en sterke centrale verdediger, die zich nog verder kan ontwikkelen", omschrijft Van Marwijk de Braziliaan. "Nu hij de knoop heeft doorgehakt, is het moment aangebroken dat we persoonlijk met hem en zijn club willen praten."