GENDT - Ajax-speler Evander Sno is maandagavond tijdens een duel tussen de beloften van Jong Vitesse/AGOVV en Jong Ajax getroffen door een hartstilstand. Het duel is na 63 minuten stilgelegd.

"Ik zag iemand vallen", aldus Vitesse-clubarts Leo Heere tegenover NOS Langs de lijn. "Toen ik zag dat men ging reanimeren ben ik over het hek gesprongen om de teamarts van Ajax die al bij de speler was te assisteren."

"We hebben hem samen gereanimeerd, dat gaf veel problemen. Het was erg moeilijk om hem weer bij kennis te krijgen. Daarbij is ook een defibrillator gebruikt. Hij bleef bewusteloos en het duurde heel lang voor hij bijkwam."

Nadat inmiddels gearriveerde ambulande de behandeling overnam sprak Heere beide aangeslagen elftallen toe in de kleedkamer. "Niet om de spelers gerust te stellen, maar vooral om te vertellen wat er gebeurd is. Voor een jongen van 23 is dit niet zo gebruikelijk."

Vervelende verrassing

Ajax-persvoorlichter Miel Brinkhuis bevestigde tegenover het radioprogramma dat Sno het naar omstandigheden goed maakt. "Evander is nog steeds bij kennis en geeft de goede antwoorden op de vragen. En het hart doet weer wat het moet doen."

"Hij blijft sowieso een nacht in het ziekenhuis van Arnhem ter observatie. Mensen van Ajax zijn bij hem. Niemand zag dit aankomen. Het is een grote en vervelende verrassing, vooral voor hem zelf."