AMSTERDAM - In de kleedkamer van PSV hoefde tijdens de rust niet veel gezegd te worden. Volgens Ibrahim Afellay had trainer Fred Rutten weinig woorden nodig om de eerste helft tegen NEC te analyseren.

"Iedereen wist dat het niet goed ging", verklaarde Afellay na afloop tegenover de camera van Eredivisie Live. "Als wij nog iets wilden bereiken vanavond, moesten wij alles uit de kast halen. En dat is ons gelukt."

PSV boog na de rust een 0-1 achterstand om in een 3-1 overwinning dankzij treffers van Danny Koevermans, Ola Toivonen en Afellay zelf. "Dat ik een doelpunt maak, is mooi meegenomen. Maar ik ben bovenal blij dat wij de stand in de tweede helft hebben rechtgetrokken."

Kramp

"Het leek nergens op en dan sluipt er onzekerheid in de ploeg. Als je dan ook nog eens achterkomt, weet je dat het een zware avond gaat worden. De eerste helft was gewoon niet goed genoeg, maar gelukkig kwamen wij beter uit de kleedkamer."

Afellay werd tien minuten voor tijd gewisseld. Hij vroeg daar zelf om. De aanvoerder van de Eindhovenaren had volgens Rutten slechts wat kramp. Hij verwacht daarom donderdag gewoon over Afellay te kunnen beschikken tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Sampdoria.