AMSTERDAM - Trainer Martin Jol van Ajax heeft aanwinst Teemu Tainio opgenomen in zijn selectie voor de competitiewedstrijd zaterdag tegen Willem II. De Finse middenvelder werd op de laatste dag van de transferperiode aangetrokken.

De wedstrijd in de Amsterdam Arena betekent de confrontatie tussen de koploper en hekkensluiter van de eredivisie. Willem II heeft dit seizoen nog geen punt gepakt.

Jol kan tegen de Tilburgers niet beschikken over de langdurig geblesseerden Kenneth Vermeer, Nicolás Lodeiro en Timothée Atouba.

Mido

De Egyptische spits Mido stond woensdag voor het eerst met de groep op het trainingsveld, maar behoort nog niet tot de selectie van Ajax.

Mido heeft volgens Jol nog een aantal weken nodig om fit te worden. De 27-jarige Egyptische spits is volgens trainer Martin Jol nog te zwaar.

"Er moet ongeveer vier of vijf kilo vanaf, maar we kunnen hem moeilijk naar de sauna sturen", zei Jol vrijdag volgens de supporterssite Ajax Life. "We zijn nu twee keer per dag met hem bezig."

Afvaltraject

Volgens de Amsterdamse oefenmeester heeft Mido nog zeker een paar weken nodig om fit te worden. De aanvaller heeft nog niet gereageerd.

Mido gaf bij zijn terugkeer bij Ajax aan dat hij geen genoegen neemt met een plaats op de reservebank. De Egyptenaar maakte op Jol een ambitieuze indruk tijdens zijn eerste trainingen in Amsterdam.

"Het is goed dat hij een plek in de basis nastreeft. Mido kan ook van waarde zijn voor het team, zeker in de eredivisie. Hij weet waar hij aan toe is."

Champions League

Voor Ajax begint woensdag de groepsfase van de Champions League met een uitwedstrijd tegen Real Madrid. Jol kan in de Spaanse hoofdstad niet beschikken over de geschorsten Jan Vertonghen en Luis Suarez.

''Ik heb even overwogen om hun eventuele vervangers tegen Willem II te laten spelen, maar ik doe het niet. Vertonghen en Suarez zijn belangrijke schakels in het team en de wedstrijd tegen Willem II is ook belangrijk. Dan laat ik niet twee van mijn beste spelers weg.''

Bij Willem II kunnen de nieuwelingen Maceo Rigters, Andreas Landgren en Denis Halilovic debuteren. De Tilburgers hebben nog nooit gewonnen in Amsterdam en moesten de afgelopen vier jaar in totaal liefst 21 tegentreffers incasseren.