AMSTERDAM – Fabio Capello heeft zich na de 1-3 overwinning van Engeland op Zwitserland lovend uitgelaten over Wayne Rooney. De aanvaller van Manchester United ligt in Engeland hevig onder vuur als gevolg van beslommeringen in zijn privéleven.

“Ik vond dat hij erg sterk speelde”, verklaarde Capello voor de camera’s van Sky Sports. “Hij stond onder enorme druk, maar hij speelde heel goed.”

Openingstreffer

De keuzeheer van Engeland zou voorafgaande aan de ontmoeting in Basel de mentale toestand van zijn spits nauwlettend in de gaten hebben gehouden.

De oud-speler van Everton verwierp suggesties over een mogelijke dip al snel, door na tien minuten voor de openingstreffer te tekenen en daarmee de basis te leggen voor de latere 1-3 overwinning.

‘Fantastisch voetbal’

De overwinning kwam voor Capello als geroepen. De positie van de Italiaan hangt in Engeland aan een zijden draadje, mede als gevolg van het uitermate teleurstellend verlopen WK in Zuid-Afrika.

“We speelden vooral in de eerste helft fantastisch voetbal”, verklaarde Capello na afloop opgelucht. “Het was erg belangrijk om deze wedstrijd te winnen, maar we speelden echt heel erg goed.”

Engeland gaat na twee overwinningen samen met Montenegro aan kop in groep G, waarin naast Zwitserland en Montenegro ook Bulgarije en Wales uitkomen.