ARNHEM - Vitesse heeft op de laatste dag van de transfermarkt na Nacer Barazite nóg drie spelers aangetrokken. De club bevestigt aan NUsport dat spits Marcus Pedersen (20), verdediger Guram Kashia (23) en aanvaller Laryea Kingston (29) de Arnhemse gelederen komen versterken.

Pedersen komt over van Strømsgodset IF en tekent een contract tot medio 2014. Hij is op dit moment nog geblesseerd. Vitesse verwacht vanaf half september een beroep op hem te kunnen doen.

Kingston was transfervrij. De Ghanese international speelde laatstelijk voor het Schotse Heart of Midlothian. Hij kan behalve in de aanval ook op het middenveld spelen en is per direct inzetbaar.

Kashia komt over van Dinamo Tbilisi uit Georgië, het thuisland van de nieuwe Vitesse-eigenaar Merab Jordania. Totdat hij zijn werkvergunning binnen heeft blijft hij daar.

Werkvergunning

De van Chelsea gehuurde Slobodan Rajkovic en Metaj Delac, die zondag in de uitwedstrijd tegen Feyenoord nog ontbraken vanwege het ontbreken van zo’n vergunning, hebben die inmiddels binnen.

Zij mogen daarom per direct gaan meetrainen en zijn donderdag inzetbaar voor Vitesse in de oefenwedstrijd tegen Cercle Brugge. Dat geldt ook voor de van Arsenal gehuurde aanvaller Barazite, die woensdagavond in Nederland arriveert.