AMSTERDAM - Vitesse huurt Nacer Barazite tot en met 31 december van Arsenal. Daarna mag de Arnhemse club de twintigjarige aanvaller kopen van de Londenaren. “Ik ben blij dat het allemaal rond is,” zegt Barazite, die nog wel de medische keuring moet ondergaan, tegen NUsport. 

“Twee dagen geleden nam Vitesse voor het eerst contact met me op, daarna is het snel gegaan. Ik zie deze transfer als een mooie manier om me in de kijker te spelen.”

Barazite heeft bij Arsenal nog een contract tot medio 2011. Hij kon ook naar Heracles Almelo. Die club meldde zich enkele dagen eerder voor hem dan Vitesse.

Ambitie

“Ik ging er al vanuit dat ik tot de winterstop bij Heracles zou spelen; dat zag ik zeker zitten. Maar toen kwam Vitesse. Iedereen kent de ambitie van deze club, die past gewoon heel goed bij die van mij."

"Bovendien heb ik al van jongs af aan wat met deze club; vroeger had ik er een seizoenkaart. En mijn ouders wonen op nog geen tien minuten rijden van het Gelredome. Totdat ik in Arnhem een appartementje voor mezelf heb gevonden, trek ik weer even bij hen in.”

Rechtsbuiten

Nederlands jeugdinternational Barazite is door Vitesse gehaald voor de positie van rechtsbuiten. “Daar richt ik me op, al weten ze dat ik ook goed op tien kan spelen. Mogelijk doe ik donderdag al mee in een oefenwedstrijd tegen Cercle Brugge.”

Enkele dagen geleden meldde Benfica zich nog voor Barazite. De multifunctionele aanvaller had zijn zinnen toen echter al gezet op een terugkeer naar Nederland, waar hij tot zijn zestiende in de jeugd van NEC speelde.

Aanpassen

“Hier spreek ik de taal, bij Benfica had ik denk ik langer nodig gehad om me aan te passen. Bovendien acht ik de kans op speeltijd bij Vitesse een stuk groter dan daar. Ik heb er heel veel zin om Nederland te laten zien wie Nacer Barazite is.”