AMSTERDAM - Rob Baan ontkent dat hij heeft gezegd dat Sparta wil samenwerken met Feyenoord en Excelsior. De technisch commissaris van de Kasteelclub vertelt aan NUsport dat het verhaal door RTV Rijnmond 'uit zijn verband is gerukt'.

"Het enige dat ik heb gezegd, is dat de clubs beter met elkaar kunnen samenwerken dan elkaar bestrijden", zegt Baan. "Het moet toch niet zo zijn dat de drie verenigingen elkaars jeugdspelers inpikken?"

Samenwerken

RTV Rijnmond geeft in een reactie aan dat het ligt aan de interpretatie van het woord samenwerken. "Sparta kijkt of het met Feyenoord en Excelsior kan praten over de toekomst. In het programma is dit opgevat als samenwerken."

"Dit heeft ervoor gezorgd dat Baan op supporterssites persona non grata is. Er zijn zelfs fans die hun seizoenskaart hebben ingeleverd, omdat ze bang zijn dat Sparta net als Excelsior ondergeschikt wordt aan Feyenoord," aldus het medium.

Door het tumult gaf Sparta in een verklaring op de website aan dat er 'geen contacten, noch met Feyenoord noch met Excelsior, zijn waarin vormen van samenwerking worden besproken. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat dit in de toekomst wel zal gebeuren'.

Beenhakker

Baan geeft in het gesprek met NUsport ook aan dat het contact met Feyenoords technisch directeur Leo Beenhakker niets met het uitwisselen van spelers te maken had. "We hebben alleen gepraat over hoe het nu met beide clubs gaat. Verder hebben we het geen enkele keer gehad over het aantrekken van nieuwe voetballers."

In de verklaring van Sparta staat hierover echter dat 'Rob Baan refereerde aan enkele contacten met Leo Beenhakker, waarbij informatie is uitgewisseld over spelers'. "Daar wil ik het graag bij laten. Zoals het er nu staat, is het duidelijk toch?", is het commentaar van Baan op het citaat op de website.

Samenwerking

Maandag bracht RTV Rijnmond naar buiten dat Baan een samenwerking tussen de drie Rotterdamse BVO's wel zou zien zitten.

Volgens het oud-bestuurslid technische zaken van Feyenoord zou de financiële situatie van de clubs het noodzakelijk maken om beter samen te werken.