MUNCHEN - Karl-Heinz Rummenigge hoopt dat er een verzekering voor internationals komt. De directievoorzitter van Bayern München heeft bij de voetbalbonden UEFA en FIFA aangegeven dat hij een vergoeding wil als spelers geblesseerd raken bij interlandvoetbal.

''Er zijn gesprekken en het schijnt dat de UEFA bereidheid toont om alle Europese clubs tegen dit soort zaken te verzekeren. Niet alleen bij grote toernooien, maar bij alle interlands'', laat Rummenigge optekenen in Duitse media.

Bayern legde onlangs een claim neer bij de KNVB omdat Arjen Robben geblesseerd terugkeerde na het WK. De aanvaller is mogelijk tot de winterstop uitgeschakeld.

''We zijn nog steeds van mening dat de Nederlanders dat moeten compenseren'', aldus Rummenigge die met de bond tot een goede en eerlijke oplossing hoopt te komen.

De KNVB liet in een reactie weten dat met Bayern München de afspraak is gemaakt om met elkaar om de tafel te gaan zitten om de kwestie te bespreken. Beide partijen heben afgesproken niet te vertellen wanneer dat gaat gebeuren.