AMSTERDAM - Eljero Elia zei afgelopen weekeinde al tegen clubgenoot Ruud van Nistelrooy dat hij zijn rentree zou maken bij het Nederlands elftal.

“Ik zag als eerste dat Robin van Persie geblesseerd raakte en zei meteen tegen Ruud: jij komt erbij.’ ‘Nee joh’, zei Ruud. Maar het leek mij niet meer dan logisch dat hij erbij zou komen.”

De vleugelaanvaller van Hamburger SV is vol lof over Van Nistelrooij die dit seizoen al drie keer doel trof. “Hij is echt een killer. Ruud heeft geen drie, vier kansen. Die trapt op kopt alles erin.”

Superfit

“Bovendien gaat er een heel stimulerende werking van hem uit. Hij is met iedereen bezig terwijl hij niet eens aanvoerder is. Hoe fit hij over twee jaar is weet ik niet, maar hij komt nu echt nog superfit over.”

Elia zelf sluit niet uit dat hij op de laatste transferdag nog naar een andere club verkast. “Je weet het nooit in de voetballerij. Maar ik zal niets forceren zoals ik in het verleden wel eens gedaan heb.”

“Er is serieus geld geboden door VfL Wolfsburg en Juventus. Zij wilden me heel graag hebben, maar HSV heeft me duidelijk gemaakt dat ze me willen houden.”

Bundesliga

Elia noemt Juventus ‘een grote club met een grote traditie’, maar zijn voorkeur gaat uit naar de Engelse of Duitse competitie. “Ik wil graag in de Bundesliga blijven.”

“Het is na de Premier League in mijn ogen de beste competitie waar je kan spelen. Zelfs de Spaanse competitie kan niet aan de Duitse tippen.”