ENSCHEDE - De media-afdeling van de Europese voetbalunie (UEFA) maakt de komende maanden een documentaire over FC Twente.

Een videoploeg van de UEFA volgt de Tukkers nauwgezet bij het debuut in de groepsfase van de Champions League. De beelden zullen op de website van de UEFA te zien zijn.

De UEFA heeft om meerdere redenen voor FC Twente gekozen. ''De club speelt niet alleen voor de eerste keer in de groepsfase van de Champions League, maar is ook voor de eerste keer kampioen van Nederland geworden'', legt UEFA-functionaris Jim Agnew uit op de website van de Tukkers.

Veel werk verricht

''We willen laten zien hoeveel werk iedereen bij de club daarvoor heeft verricht en wat er allemaal komt kijken bij de voorbereiding op de ultieme competitie."

"FC Twente is daarnaast een goed voorbeeld van een echte club, het is meer dan alleen een team. Deze club laat zien wat voor positieve invloed een voetbalclub kan hebben op een gemeenschap.''

FC Twente speelt in de groepsfase van de Champions League tegen titelhouder Internazionale, Werder Bremen en Tottenham Hotspur.