AMSTERDAM - Paul Konchesky vertrekt zo goed als zeker naar Liverpool. De transfer van de linksback van Fulham wordt volgens Roy Hodgson, de manager van 'The Reds', spoedig afgerond.

Lauri Dalla Valle wordt in de deal betrokken. De jonge aanvaller die de reservebank en de tribune op Anfield Road regelmatig warm houdt, moet de omgekeerde route gaan bewandelen.

"Er zijn nog een paar details die we moeten regelen, maar ik ga ervan uit dat Konchesky naar Liverpool komt. De transfer is bijna afgerond", zegt Hodgson tegenover de BBC.

De tweevoudig Engels international zag deze week Carlos Salcido de overstap maken van PSV naar Fulham. Hij zal in Londen de linksbackpositie gaan invullen.

Toivonen

Hodgson legt uit waarom Ola Toivonen niet in het rood van Liverpool gaat spelen. "Natuurlijk wil ik er graag een aanvaller bij hebben, we kunnen in de voorhoede nog wel iemand gebruiken."

"Maar het moet wel een speler zijn die we kunnen gebruiken, die in dienst van Fernando Torres kan spelen. Toivonen is een goede voetballer, maar hij is niet de man naar wie we zoeken op dit moment."