AMSTERDAM - Demy de Zeeuw verbaast zich nog steeds over de onstilbare doelpuntenhonger waarmee zijn ploeggenoot Luis Suarez over de velden raast. De Ajax-aanvoerder trof zondag drie keer doel tegen De Graafschap.

“Je zou denken dat de lol er een keer van af is,” vertelde de Ajax-middenvelder na het duel bij De Superboeren (0-5) tegen NUsport.

“Maar hij blijft maar jagen op goals. Zelfs als hij er drie gemaakt heeft in een wedstrijd tegen De Graafschap, nota bene in de week dat we de Champions League hebben bereikt, blijft hij jagen op die vierde. Dat is zijn karakter en dat is alleen maar te prijzen.”

De Zeeuw verwacht dat Suarez zijn doelpuntentotaal (35) van vorig seizoen kan verbeteren. “Hij staat alweer op vier goals uit twee duels. Ik denk dat Luis er nog meer kan maken dan vorig seizoen, ondanks dat hij de eerste twee duels geschorst was. Tegen De Graafschap had hij er nog meer kunnen maken. Die kansen zal hij ook in volgende wedstrijden krijgen en creëren.”

'Flink gegroeid'

De eenvoudige zege op De Graafschap na het midweekse do-or-die-gevecht met Dinamo Kiev geeft volgens De Zeeuw de klasse van dit Ajax aan.

“De omstandigheden waren niet heel makkelijk, maar we lopen er toch overheen. Dat geeft aan dat we flink gegroeid zijn in vergelijking met vorig seizoen. Toen hadden we het soms moeilijk na Europese wedstrijden.”