ALKMAAR - Gertjan Verbeek was na het 1-1 gelijkspel van AZ tegen Excelsior op zijn zachtst gezegd ontevreden over zijn ploeg. "We speelden in de eerste helft een tempo uit de tachtigjarige oorlog. Dan kunnen we FC Bal-op-het-dak '35 nog niet zoekspelen."

AZ kende zeventig minuten lang moeite met Excelsior. Guyon Fernandez had zelfs de 0-2 op zijn schoen, maar de paal stond een doelpunt in de weg. AZ leek na dat moment te beseffen dat er iets moest gebeuren om een nederlaag te voorkomen.

Instelling

"We hebben op basis van onze instelling verloren. We zijn op alle posities beter dan Excelsior, maar dat wil nog niet zeggen dat je dan wint."

"In de rust heb ik niet zoveel gezegd, Stijn Schaars heeft grotendeels het woord genomen. Gelukkig zag ik in de tweede helft een ander AZ", vertelt Verbeek aan NUsport.

Ontevreden

"De ploeg is verantwoorlijk voor het betere spel na rust, ik ben eindverantwoordelijk voor het resultaat. Daar ben ik erg ontevreden over. We moeten in eigen huis gewoon drie punten pakken."

De oefenmeester van AZ vindt een nabespreking noodzakelijk, al moet hij daar nog even op wachten. "Ik zie de meeste jongens vanwege de interlands pas over twaalf dagen weer, dat is erg jammer. De spelers moeten beseffen dat dit niet zo kan en mag."