DEN HAAG - Ibrahim Afellay gaat ervan uit dat hij dit seizoen bij PSV blijft voetballen. De middenvelder heeft nog een contract voor één jaar in Eindhoven en mag daarom bij een goed bod vertrekken, maar het is stil op de transfermarkt.

''Ik reken nergens op, ik ga ervan uit dat ik bij PSV blijf dit seizoen'', zei Afellay na het gelijkspel bij ADO Den Haag (2-2). Dinsdag om middernacht sluit de transferperiode.

Afellay verscheen zondag voor het eerst dit seizoen in de basisopstelling. Vanwege een trainingsachterstand maakte hij tijdens de eerste drie wedstrijden alleen als invaller wat speelminuten; in Europees verband bleef hij helemaal buiten de selectie om een mogelijke transfer niet te bemoeilijken.

De international zei zondag niet teleurgesteld te zijn door het uitblijven van een transfer. ''Als er geen interesse is, kan je ook niet teleurgesteld zijn.''

Mooie club

De Utrechter sprak na terugkomst van het WK met technisch manager Marcel Brands af alleen te vertrekken als een ''mooie club'' aanklopte. Hamburger SV meldde zich deze zomer wel in Eindhoven voor Afellay, maar de 24-jarige international zag zelf af van een transfer. Daarna bleef het stil.

Brands wil na de komende interlandperiode met Afellay om de tafel gaan zitten om over contractverlenging te praten. Het zou voor PSV een domper zijn als Afellay medio volgend jaar gratis de deur uit loopt.

Afellay hield zich zondag op de vlakte over het aanbod van Brands. ''We zullen wel zien hoe het zich gaat ontwikkelen'', aldus de aanvoerder van de Eindhovenaren, die tijdens het seizoen 2003-2004 debuteerde in de hoofdmacht.