DEN HAAG - Ibrahim Afellay blijft bij PSV. Dat is de stellige overtuiging van technisch manager Marcel Brands.

De middenvelder heeft een aflopend contract in Eindhoven en kwam dit seizoen 'Europees' nog niet in actie om hem interessant te houden voor mogelijke kopers.

Twee dagen voor het sluiten van de transferperiode, dinsdag om middernacht, heeft nog geen enkele club zich gemeld voor Afellay.

Contractverlenging

''Ik ga er dus vanuit dat Ibrahim bij ons blijft'', zei Brands zondag tijdens de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag.

''Er speelt niets en ik kan me niet voorstellen dat er de komende twee dagen nog iets gebeurt. Ibrahim heeft het ook heel erg naar zijn zin bij ons.''

De technisch manager van de Eindhovenaren wil na de komende interlandperiode met Afellay gaan praten over mogelijke contractverlenging.

HSV

De 24-jarige middenvelder doorliep de jeugdopleiding van PSV en debuteerde tijdens het seizoen 2003-2004 in het eerste elftal. Hij werd vier keer landskampioen.

Hamburger SV was de enige club die zich deze zomer concreet meldde voor Afellay. De international wilde zelf echter niet naar Hamburg.

Bouma

Brands heeft goede hoop dat Wilfred Bouma op korte termijn zijn handtekening zet onder een tweejarig contract. De oud-international moet bij PSV de plek van de vertrokken Carlos Salcido (Fulham) op gaan vullen. De selectie van trainer Fred Rutten is verder rond.

Talenten als Zakaria Labyad, Stef Nijland en Funso Ojo mogen niet worden verhuurd. Alleen Género Zeefuik van Jong PSV vertrekt mogelijk op huurbasis.