NIJMEGEN - Jasper Cillissen mag met trots terugkijken op zijn debuut in het betaald voetbal. De 21-jarige doelman verving zaterdagavond in het thuisduel van NEC met sc Heerenveen met verve de geblesseerde Gábor Babos. Mede door uitstekend keeperswerk van de Groesbeker speelde NEC met 2-2 gelijk tegen de Friezen.

Babos moest zaterdagmiddag door een rugblessure afhaken voor het thuisduel tegen de ploeg van Ron Jans.

Het was pas de eerste keer in vier seizoenen Nijmeegse dienst dat de Hongaar een wedstrijd aan zich voorbij moest laten gaan.

De bijna 36-jarige sluitpost zag vanaf de tribune in de nagenoeg uitverkochte Goffert hoe beide ploegen slordig aan het duel begonnen.

Weinig kansen

NEC en Heerenveen waren weliswaar aan elkaar gewaagd, maar hadden moeite de bal in de ploeg te houden. Daardoor kwam het nauwelijks tot een fatsoenlijke aanval.

Het grootste gevaar kwam uit dode spelmomenten, maar zowel Cillissen als collega Kenny Steppe hoefde nauwelijks in actie te komen.

Hoe anders was dat na rust. Al na vier minuten had Steppe geen antwoord op een schot van Leroy George. De van FC Utrecht overgekomen aanvaller krulde vanaf de rand van het zestienmetergebied met links de bal prachtig achter de kansloze doelman, 1-0.

Opnieuw raak

Ruim een minuut later was de Surinamer opnieuw belangrijk voor de thuisploeg. Hij controleerde de bal en gaf deze mee aan Lasse Schöne, die weinig moeite had 2-0 te scoren.

Nog voordat de uitgelaten supporters van de thuisploeg waren uitgejuicht, werd ook Cillissen gepasseerd. Christian Grindheim kopte in de 52e minuut de 2-1 in het Nijmeegse doel.

Weer twee minuten later keurde de warrig fluitende Eric Braamhaar een treffer van de bezoekers af wegens duwen.

Loon naar werken

Vijf minuten voor tijd kreeg Heerenveen toch loon naar werken. Roy Beerens schoot van dichtbij de bal via NEC-verdediger Rens van Eijden achter Cillissen, 2-2.

De verder uitstekend en met veel zelfvertrouwen keepende debutant, terecht uitgeroepen tot man of the match, viel daarbij niets te verwijten. Babos moet het vanaf de tribune toch wat angstig hebben aangekeken.