FRANKFURT - Ruud van Nistelrooij was zaterdag opnieuw de grote man bij Hamburger SV. De Nederlandse spits bracht HSV bij Eintracht Frankfurt tien minuten voor tijd op voorsprong, waarna José Paolo Guerrero de wedstrijd besliste (3-1). Vorige week had Van Nistelrooij zijn ploeg met twee treffers langs Schalke 04 geleid.

De 34-jarige Brabander waakte na afloop echter voor teveel euforie. ''Het is leuk dat we weer gewonnen hebben, maar er zijn pas twee wedstrijden gespeeld."

"Gewoon rustig blijven, hard blijven werken en steeds op de volgende wedstrijd blijven concentreren, dan kunnen we succes halen'', zei de trefzekere spits op de website van HSV.

Van Nistelrooij was niet de enige Nederlandse doelpuntenmaker bij HSV. Joris Mathijsen had de bezoekers na een uur op gelijke hoogte gebracht met een geplaatste kopbal.

Perfecte hoekschoppen

''Zé Roberto bracht de hoekschoppen perfect in, Ruud en ik hoefden alleen maar ons hoofd tegen de bal te zetten'', aldus de verdediger van het Nederlands elftal. ''Het is mooi dat we twee keer scoren uit standaardsituaties, normaal gesproken niet ons sterkste punt.''