LONDEN - Engeland moet het tijdens de eerste twee EK-kwalificatiewedstrijden tegen Bulgarije en Zwitserland doen zonder Frank Lampard en John Terry. Beide sterkhouders van Chelsea meldden zich zaterdag geblesseerd af bij bondscoach Fabio Capello.

Middenvelder Lampard ondergaat begin volgende week een liesoperatie, Terry heeft een hamstringblessure. Dat maakte manager Carlo Ancelotti van de landskampioen zaterdag bekend na de winst op Stoke City (2-0).

Lampard werd in de aanloop naar de wedstrijd intensief behandeld door de medische staf. Tijdens het duel op Stamford Bridge kreeg de international echter zoveel last van zijn lies dat hij zich tijdens de tweede helft liet wisselen.

Eenvoudige operatie

''De enige oplossing is een operatie'', aldus Ancelotti. ''Hij zal na maximaal twee weken weer kunnen trainen. Het is een heel eenvoudige operatie, maar hij heeft het nodig omdat hij pijn heeft.''

Terry heeft al sinds de voorbereiding last van zijn rechterhamstring. In overleg met de medische staf van Engeland besloot de verdediger rust te nemen om de blessure te laten genezen. Capello kan ook niet beschikken over verdediger Rio Ferdinand van Manchester United, die herstellende is van een knieblessure.

Aanvallende problemen

Ook in aanvallend opzicht doemen problemen op voor Capello. Peter Crouch liep zaterdag een ribblessure op; Bobby Zamora heeft een dijbeenkwetsuur. Jermain Defoe kampt bovendien met een liesblessure en moet waarschijnlijk net als Lampard een operatie ondergaan.