LONDEN - Ronald Koeman heeft nogmaals aangegeven dat hij interesse heeft in een baan als coach van Aston Villa.

De Nederlandse trainer liet dit zaterdag optekenen in de Engelse krant Daily Express. ''Ik heb de laatste tijd diverse aanbiedingen afgewezen omdat ik graag in Engeland wil werken en waar zou dat beter kunnen dan op Villa Park'', aldus Koeman.

Martin O'Neill stapte eerder deze maand op als coach na ruzie met eigenaar Randy Lerner. Kevin MacDonald neemt zijn taken nu waar. Na een zege op West Ham United in de eerste competitiewedstrijd verloor de ploeg met 6-0 van Newcastle United en werd die uitgeschakeld in de Europa League door het Oostenrijkse Rapid Wien.

'Goede traditie'

''In Nederland hebben we Villa altijd gezien als belangrijke club met een goede traditie in Europa, zeker toen ik jonger was. Ik zou het zeer interessant vinden om daar aan de slag te gaan als ik een aanbod zou krijgen'', stelt Koeman.

Ondanks de nederlagen in de laatste duels ziet Koeman potentie in de ploeg. ''Ik zag ze met 3-0 winnen van West Ham. De speelstijl sprak mij aan. Ik houd ook zeker van het Engelse voetbal, door de geweldige sfeer en het respect dat de fans en spelers hebben voor het spel.''