AMSTSERDAM - Klaas-Jan Huntelaar is ontstemd over de plotse koerswijziging van AC Milan. De Italiaanse club liet hem zes maanden lang weten dat er over een vertrek niet te praten viel, maar twee dagen geleden kreeg hij ineens het sein om naar een andere club uit te kijken.

AC Milan heeft, waarschijnlijk via derden, de financiële middelen gevonden om Zlatan Ibrahimovic terug naar de Domstad te halen. Huntelaar is, zoals eerder deze zomer al voorspeld door de Italiaanse kranten, de gewenste melkkoe. Hij moet ruim tien miljoen euro opleveren.

“Geklets,” noemde Huntelaar die voorstelling van zaken afgelopen week nog in NUsport. “De trainer (Massmiliano Allegri, red.) heeft gezegd dat hij blij is dat ik er weer bij ben. Ik heb niets te horen gekregen over een vertrek, sta op de training vaak bij de basisploeg in de spits en ik weet uit eigen ervaring hoe het voelt als een club van je af wil.”

Schalke 04

Dit weekeinde echter gaan Huntelaar en zijn zaakwaarnemer Arnold Oosterveer de verschillende opties afwegen, waarbij Schalke 04 momenteel het meest concreet geïnteresseerd is. De club uit Gelsenkirchen moet de Nederlander wel enige garanties geven over zijn kansen als eerste spits.

Na anderhalf jaar onzekerheid bij Real Madrid en AC Milan wil Huntelaar alleen nog naar een club waar hij het vertrouwen van de trainer krijgt. In een terugkeer naar Ajax heeft de geboren Achterhoeker nog geen trek.

Een derde verhuizing lijkt dus aanstaande, tot ergernis van de spits die vorige week zei: “Ik wil helemaal niet weg. Ik heb net de taal en de omgangsvormen door.”