MONACO - Internazionale won dit jaar al vier prijzen. Een vijfde kwam er vrijdag echter niet. Atletico Madrid bleek met 2-0 te sterk in de strijd om de Europese Supercup.

De winnaar van de Europa League nam in de tweede helft afstand van de houder van de Champions League.

In de eerste helft was Inter beter, maar waren de kansen niet besteed aan de Italianen. Na rust nam Atletico het initiatief over en maakte Juan Antonio Reyes en Sergio Agüero de treffers.

Het betekende de tweede prijs voor de ploeg uit de Spaanse hoofdstad van dit jaar.

Mourinho

Onder trainer José Mourinho won Internazionale alles wat er te winnen viel. Naast de Champions League waren de Italiaanse titel en beker ook een prooi voor de ploeg uit Milaan. Rafael Benitez volgde de naar Real Madrid vertrokken Portugees op.

De van Liverpool afkomstige trainer won nog wel de Supercup in Italië, maar een tweede triomf deze maand bleef uit. Het record van Barcelona, dat vorig jaar zes prijzen won in een jaar, verdween daarmee uit zicht.

Wesley Sneijder kreeg van Benitez een basisplaats. In de beginfase van het duel was de international van Oranje nog even gevaarlijk, maar verder dan dat kwam hij niet. In de slotfase werd de spelmaker vervangen.

Diego Milito was in de finale van de Champions League afgelopen jaar nog de grote held van Inter. In Monaco maakte de Argentijn echter weinig indruk.

Tot overmaat van ramp miste de aanvaller in de slotminuut van de officiële speeltijd nog een strafschop. Zijn inzet werd knap gestopt door de jonge doelman David de Gea van Atletico.

Twente

Inter begint volgende maand tegen de Nederlandse landskampioen FC Twente aan de jacht op prolongatie van de titel in de Champions League.

Tottenham Hotspur en Werder Bremen zijn de andere opponenten. Als Inter de wedstrijd in Enschede op dezelfde manier als vrijdag speelt, mag Twente hopen op een stunt.