TILBURG - Op de vierde competitiedag in de eredivisie bleef Willem II op nul punten en FC Groningen ongeslagen. De wedstrijd in Tilburg eindigde vrijdagavond in 0-3 en daar viel niets op af te dingen.

Na een duel van zeer matig gehalte kwam FC Groningen op acht punten, goed voor een voorlopige tweede plaats. Willem II bleef laatste.

Willem II - FC Groningen werd pas na een half uur een wedstrijd. De thuisclub was toen voor de eerste keer gevaarlijk.

Juha Hakola passeerde met een vrije trap doelman Luciano da Silva. Andreas Grangvist kopte de bal echter van de lijn. FC Groningen had toen ook nog niets laten zien, behalve een slap schot van Nicklas Pedersen.

Fataal

Tegen de rust durfde Willem II wat meer. De opgevoerde aanvalslust kwam de Tilburgse club duur te staan en bleek achteraf gezien fataal. Na balverlies op het middenveld counterde Groningen.

Tim Matavz bediende Tom Hiariej in de diepte, 0-1 in de 37e minuut. Twee minuten later knalde Pedersen hard tegen de paal. Zo bleef er nog hoop voor de hekkensluiter bij wie Andreas Lasnik een vrije trap gekeerd zag door Luciano.

Na rust zakte het spelpeil naar zeer bedenkelijk niveau. Willem II probeerde het wel, maar was in het zestienmetergebied machteloos. Spits Frank Demouge, geschorst, werd node gemist.

Beslissing

In de 64e minuut viel de beslissing. Bij een snelle counter schoot Thomas Enevoldsen 0-2 in en in de 67e deed Pedersen het hem na voor 0-3.

Voor FC Groningen was dit resultaat een mooie afrekening met het verleden. Van de laatste 15 competitiewedstrijden in Tilburg waren er 14 verloren.