RIJSWIJK - PSV verdedigt de koppositie het komende weekeinde met een uitwedstrijd bij ADO Den Haag. De Eindhovenaren, als enige in de eredivisie nog zonder puntenverlies, wonnen vorig seizoen ruim bij ADO.

De thuisclub voelt zich nu ongetwijfeld gesterkt door de zege van vorige week tegen VVV-Venlo, de eerste van het seizoen.

Ajax, dat evenals PSV een succcesvol Europees weekje kende, heeft eveneens een uitwedstrijd op het programma staan. De Amsterdammers gaan op bezoek bij De Graafschap, gepromoveerd uit de eerste divisie.

De Doetinchemmers wonnen tot nu toe alleen het openingsduel, thuis tegen Excelsior. Ajax staat op twee punten van PSV.

Geen tegendoelpunt

FC Twente heeft al vier punten achterstand op de lijstaanvoerder. Met de nieuwe trainer Michel Preud'homme werden de eerste twee duels (met 0-0) gelijkgespeeld. Vorige week was er de eerste zege voor de kampioen, uit bij Vitesse.

FC Twente, als enige nog geen tegengoal, ontvangt zondag in de Veste FC Utrecht. Het elftal van coach Ton du Chatinier staat derde en is bovendien gesterkt door de grote zege midweeks in de Europa League op Celtic.

Nieuw Vitesse

Sinds de nederlaag tegen FC Twente heeft Vitesse zich op meerdere posities versterkt. Feyenoord ontvangt de ploeg uit Arnhem in de Kuip.

Vitesse heeft drie punten, één minder dan de Rotterdammers. Sinds de komst van de weldoener uit Georgië is het optimisme groot bij de Arnhemmers.

Verrassing

Excelsior, de verrassing bij de start van de eredivisie, is al goed voor twee zeges. De Rotterdamse ploeg speelt zondag laat in de middag bij AZ. De nieuweling heeft op dit moment vier punten meer dan de kampioen van twee jaar geleden.

NAC Breda voetbalt thuis tegen VVV-Venlo, Roda JC ontvangt Heracles Almelo. sc Heerenveen, dat vorige week voor het eerst won (van NAC) speelt in Nijmegen tegen NEC. Vrijdagavond al staat Willem II - FC Groningen op het programma.