EINDHOVEN - Natuurlijk was Fred Rutten tevreden over de kwalificatie van PSV voor de groepsfase van de Europa League.

Toch wilde de oefenmeester donderdag niet al te lang stilstaan bij de 5-0-overwinning op het bescheiden FC Sibir Novosibirsk. ''Opluchting is een groot woord, alhoewel we allemaal wel wisten dat de wedstrijd van vandaag heel belangrijk was'', aldus Rutten.

De trainer vond dat zijn elftal in de openingsfase wat gespannen oogde. ''Naarmate de wedstrijd vorderde, kregen we echter meer vertrouwen, dat is een compliment waard."

"Het komt wel eens voor dat als je zelf de kansen niet afmaakt, de bal aan de andere kant in het netje valt. Dat gebeurde ons niet en wat dat betreft hebben we heel gedisciplineerd gespeeld.''

Dzsudzák

De Hongaarse vleugelspeler Balázs Dzsudzsák maakte donderdag het verschil. Dzsudzsák was bij vrijwel alle gevaarlijke momenten van PSV betrokken en maakte na rust twee doelpunten.

Zonder de geschorste Hongaar verloor PSV vorige week in Novosibirsk met 1-0. ''In zijn productie en rendement scoorde Balázs heel hoog. De ene week is het Dzudzsák, de andere week Jeremain Lens. Dat is positief'', concludeerde Rutten.