AMSTERDAM - “Ik ben overdonderd.” Trainer Martin Jol van Ajax zag zijn ploeg worden gekoppeld aan Real Madrid, AC Milan en Auxerre in de eerste ronde van de Champions League.

“Je hoeft deze poule niet te winnen”, reageerde Jol tegen de NOS. “Het zijn ongelooflijke affiches. De grootheden van het voetbal treffen elkaar, het wordt heel aantrekkelijk.”

Weerzien

''Het zijn fantastische affiches. Bovendien wordt het een weerzien met oud-spelers van Ajax'', doelde hij op Clarence Seedorf, Klaas-Jan Huntelaar en Rafael van der Vaart.

''Het is echt een heel mooie poule. Je moet reëel zijn en beseffen dat Ajax de Champions League niet hoeft te winnen. We willen wel graag weer overwinteren in Europa. Dat kan ook door derde in deze poule te worden."

"Daarom ben ik ook niet zo blij met Auxerre. Die ploeg is tweede geworden in de sterke Franse competitie. Toch denk ik dat we niet minder zijn dan Auxerre.''

Leerzame ervaring

Jol: ''In verschillende opzichten had je misschien liever een andere poule gehad, maar er kleven ook veel mooie dingen aan onze groep. We treffen twee titelfavorieten. Voor onze supporters zijn dat natuurlijk geweldig aansprekende tegenstanders."

"En voor de spelers is het fantastisch om op dit niveau tegen zulke grote clubs te spelen. Het zal een leerzame ervaring worden.''