AMSTERDAM – Wesley Sneijder is tijdens de loting voor de Champions League uitgeroepen tot de beste middenvelder van het voorbije seizoen in het Europese kampioenenbal. De Nederlander van Internazionale had concurrentie van Xavi en Arjen Robben.

De Utrechter won het afgelopen seizoen alle mogelijk prijzen met zijn Italiaanse werkgever; de Milanezen schreven zowel de Serie A, Coppa Italia en Champions League op hun naam.

Sneijder werd verkozen door de zestien trainers die vorig seizoen met hun club de groepsfase van de koningsklasse voor clubteams overleefden.

''Het was geweldig om in zo'n sterk elftal te spelen'', stelde de oud-Ajacied. "Het was een fantastisch seizoen. Ik wil ook mijn vrouw Yolanthe bedanken.''

Internazionale

Zijn ploeggenoten Julio Cesar en Maicon vielen donderdagavond ook in de prijzen, de Brazilianen werden respectievelijk uitgeroepen tot beste doelman en beste verdediger.

De Argentijn Diego Milito, ook teammaat van Sneijder, werd in Nyon benoemd tot beste aanvaller van het prestigieuze toernooi in het seizoen 2009-2010.