BARCELONA - Aan het verblijf van Zlatan Ibrahimovic bij Barcelona lijkt al na één jaar een einde te komen. De aanvaller ligt overhoop met trainer Josep Guardiola en beschuldigt hem er openlijk van niet meer met hem te communiceren. Een vertrek van Ibrahimovic lijkt daarmee aanstaande.

''Ik weet niet wat Guardiola met me wil. Hij zegt niets tegen me'', aldus de aanvaller. ''Hij heeft de afgelopen zes maanden welgeteld twee keer met me gesproken.''

Ibrahimovic deed zijn uitspraken woensdag na het oefenduel tegen AC Milan (1-1). ''Als ik maar twee keer met hem gepraat heb, zal ik daarvoor mijn redenen hebben'', reageerde Guardiola op zijn beurt op de uitlatingen van de Zweed.

Villa

Door de komst van David Villa lijkt Ibrahimovic zijn basisplaats bij Barcelona kwijt te zijn. Uitgerekend AC Milan heeft interesse om de Zweed over te nemen.

Ibrahimovic kwam vorig seizoen over van Internazionale. Samuel Eto'o vertrok, als onderdeel van een spelersruil, in tegenovergestelde richting.

Barcelona betaalde daar bovenop nog 46 miljoen euro aan de Italianen. Daarmee is de Zweed de duurste speler uit de clubgeschiedenis van Barcelona.