AMSTERDAM - Liverpool-trainer Roy Hodgson heeft benadrukt dat een overstap van Dirk Kuijt naar Internazionale niet langer mogelijk is. Volgens de coach komt de Italiaanse interesse te laat.

"Het zou zeer ongebruikelijk van ons zijn als wij een speler die wij niet willen verkopen vlak voor de transferdeadline van de hand doen voor geld dat wij niet nodig hebben", verklaarde Hodgson tegenover Engelse media.

Zaakwaarnemer

De zaakwaarnemer van Kuijt, Rob Jansen, speelt volgens Hodgson een kwalijke rol in de onderhandelingen. "Kuijt heeft mij niet verteld dat hij wil vertrekken en wij hebben officieel geen bod op hem ontvangen."

"Maar", vervolgt de nieuwe trainer van Liverpool, "er vindt overduidelijk iets achter de schermen plaats. Mogelijk zijn de zaakwaarnemer van de speler en de manager van Inter daarbij betrokken."

Verschil

Volgens Jansen zijn er wel degelijk onderhandelingen gaande tussen Liverpool en Inter over een mogelijke overgang van Kuijt. De gesprekken zouden echter langzaam vorderen door een 'belangrijk' verschil tussen vraag en aanbod.

"Dirk wil in ieder geval niet ten koste van alles weg bij Liverpool", verklaarde Jansen. "Maar het is normaal dat als er een club als Inter interesse toont, een mogelijke overgang onderzocht wordt."

Benitez

Hodgson, die de nieuwe Inter-trainer Rafael Benitez er aan herinnert dat hij bij zijn afscheid bij Liverpool beloofd had geen spelers mee te nemen, is echter van mening dat Jansen eerder had moeten aankloppen met de interesse uit Milaan.

"Als de zaakwaarnemer een serieus plan had om Kuijt naar een andere club te verhuizen, dan had hij vier of vijf weken geleden moeten aankloppen en niet daags voor het sluiten van de transfermarkt."