GENT - Karim El Ahmadi ontbreekt donderdagavond bij Feyenoord in de return tegen AA Gent in de play-offs van de Europa League. De 25-jarige middenvelder ondervindt te veel hinder van een heupblessure die hij afgelopen zondag in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo opliep (1-1).

Ook André Bahia, Jon Dahl Tomasson en Diego Biseswar zijn met blessures thuis gebleven. Sekou Cissé is eindelijk weer fit. De Ivoriaanse aanvaller speelde door een slepende teenblessure dit seizoen nog geen minuut.

''Maar hij is nu weer helemaal speelklaar. Zoals iedereen hier in mijn groep van negentien man'', zei coach Mario Been woensdagavond vlak voor het begin van de training in het verouderde Jules Ottenstadion.

Opstelling

Been, die met Feyenoord in België een broze voorsprong van 1-0 verdedigt, wilde nog niets zeggen over zijn opstelling. Ook de training zou geen uitkomst bieden, gaf hij aan. ''Ik ben er voor mezelf wel uit. Maar ik wil AA Gent niet onnodig wijzer maken. Dus aan de hesjes valt niets te zien.''

Been moet onder meer nog een vervanger voor El Ahmadi aanwijzen. Ook dient hij te beslissen of hij Georginio Wijnaldum opnieuw op '10' laat spelen. De 19-jarige vleugelaanvaller scoorde tegen Heracles als kortstondige schaduwspits op schitterende wijze en liet prompt na afloop weten dat hij zich graag op die positie bij Feyenoord verder zou willen ontwikkelen.

Ingraven

Een hernieuwde basisplaats voor de 17-jarige centrumspits Luc Castaignos staat in Gent ook nog niet vast.

''Maar ik weet wel dat wij ons hier zeker niet gaan ingraven'', verzekerde Been. ''Dan vraag je om problemen. We zullen vooruit willen spelen en zelf een goal moeten maken. Dan dient Gent drie keer te scoren om door te gaan."

"Voor de club en voor mijn jonge spelersgroep zou het een prima zaak zijn als we de groepsfase halen. Een geweldig leermoment voor die jongens.''

Trainerscarrière

Voor zijn eigen trainerscarrière zou het ook een impuls zijn om op Europees niveau door te gaan, gaf Been toe. ''Met NEC is me dat al een keer gelukt en dat smaakt naar meer. Ik wil als coach ook meer uit mijn carrière halen dan als speler."

"Maar ik moet reëel zijn. Met onze huidige selectie zullen we nog heel hard moeten vechten om dit seizoen als vierde te eindigen in de eredivisie. Toch voorspel ik Feyenoord een mooie toekomst. Voor deze club ben ik bereid om heel lang te wachten op nieuwe successen.''