ROTTERDAM - Feyenoord wil dit seizoen voor de samenwerking met de regionale zender RTV Rijnmond aanzienlijk meer geld ontvangen.

De armlastige Rotterdamse club heeft een bedrag van 50.000 euro in gedachten. De directie van de regio-omroep vindt dat echter veel te gortig. De onderhandelingen verkeren momenteel in een impasse.

Een woordvoerder van Feyenoord sloot woensdag in Gent niet uit dat de Rotterdamse club met een andere (regionale) omroep een contract sluit voor onder meer de radiorechten van live-wedstrijden.

RTV Rijnmond betaalde het afgelopen seizoen 10.000 euro aan Feyenoord en verleende daarbij de Rotterdamse club voor een bedrag van een enkele tienduizenden euro's gratis reclamezendtijd.

Vergoedingssommen

''Ik ga niet in op bedragen'', liet de zegsman van Feyenoord weten. ''Maar het klopt dat we op grond van de huidige samenwerking, die intensief maar ook uitstekend is, andere vergoedingssommen in ons hoofd hebben."

"Als we er niet uitkomen, blijven de verslaggevers van RTV Rijnmond welkom in De Kuip. Maar wij als club zullen dan minder hard gaan lopen om de zender een plezier te doen. Live-uitzendingen zijn dan ook niet meer mogelijk vanuit het stadion.''

Live-duels

De Eredivisie CV heeft de radiorechten gezamenlijk aan de NOS verkocht. De clubs mogen de uitzendrechten van de live-duels daarbij ook nog doorverkopen of doorgeven aan een regionale omroep.

In de praktijk gaat het daarbij echter vrijwel nooit om grote bedragen. Vaak wordt de samenwerking zonder wederzijdse rekeningen of vergoedingen afgehandeld.

Grap

Trainer Mario Been speelde woensdag in het Jules Ottenstadion, aan de vooravond van de Europese return tegen AA Gent, met een vertrouwde grap in op het financiële geschil tussen Feyenoord en RTV Rijnmond.

''Leo Beenhakker heeft nog wat naampjes voor een nieuwe spits in zijn hoofd'', liet de Rotterdamse coach weten. ''Nee, geen grote en bekende namen. Ibrahimovic zal dus niet komen. Tenzij Radio Rijnmond er wat bij legt.''