MÜNCHEN - Franck Ribéry zal zijn straf bij de Franse nationale ploeg niet aanvechten. Dat maakte zijn advocaat woensdag bekend. De voetbalbond schorste de speler van Bayern München voor drie duels wegens zijn gedrag tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika.

Het WK in Zuid-Afrika liep voor de Fransen uit op een debacle. De ploeg weigerde onder meer te trainen uit protest tegen het wegsturen van ploeggenoot Nicolas Anelka.

De speler van Chelsea kon vertrekken na het beledigen van de toenmalige bondscoach Raymond Domenech. Anelka kreeg een schorsing van achttien duels van de bond.

Patrice Evra moet vijf duels toekijken. Jérémy Toulalan, de laatste dissident, is voor één wedstrijd geschorst. Evra maakte eerder bekend zijn schorsing van vijf wedstrijden wel te zullen aanvechten.

Seksschandaal

Het WK volgde voor Ribéry op een persoonlijk teleurstellend jaar bij Bayern München. De Fransman was veelvuldig geblesseerd.

Daarnaast was hij verdachte in een seksschandaal met een minderjarige prostituee en miste hij de finale van de Champions League tegen Internationale door een schorsing.

Zijn openlijke flirt met Real Madrid wordt hem door de fans in München ook niet in dank afgenomen.

''Ik wil de harten van de fans in München weer veroveren'', keek Ribéry woensdag vooruit op het nieuwe seizoen. ''Ik ben blij dat ik me weer volledig op Bayern kan concentreren."

"Ik wil niet dat mensen me zien als een verrader. Ik zal er alles aan doen het beeld dat mensen nu van mij hebben, te veranderen.''